Publicering på Internet
- ett nytt sätt att synas på

Internet kan användas till mycket:

... listan kan göras lång och det finns redan många företag som använder Internet så!

Men det finns ännu fler företag som bara har ett "visitkort" och föråldrad eller ofullständig information på "nätet". Ibland med email-adresser som ingen svarar på. Ibland en möjlighet att beställa mer information - som dyker upp efter två veckor... Varför blev det så?

Kanske därför att det är "jobbigt" att skriva. Jobbigt att tänka igenom hur nätet skall utnyttjas. Jobbigt att samla bra information och publicera den överskådligt. Jobbigt att hålla den uppdaterad. Att städa bort nyhetsnotiser från förra sommaren... Tid, ork, förmåga och intresse räcker inte alltid till. Företagets ansikte utåt på nätet blir lidande.

På kort sikt spelar det ingen roll. På längre sikt blir resultatet förödande om en konkurrent ges tillfälle att växa. För Internet växer fort och allt fler företag börjar utnyttja Internet som en del av sin marknadsföring.

Vad ska en hemsida på Internet innehålla?

Kanske letar en besökare på er hemsida efter någon slags information - det är någonting han eller hon vill veta. Kanske söker han tekniska data om en av era produkter. Det är viktigt att han hittar vad han söker. Annars letar han hos ett annat företag.

Men kanske är han bara allmänt intresserad av era produkter! Då kanske han kan bindas närmare till er om ni har texter som intresserar honom. Säljer ni maskiner för sågverk är det kanske en idé att berätta om äldre tiders maskiner och visa bilder från gamla sågverk. Eller att berätta om moderna metoder i branschen. Eller ha en ordbok online med fackuttryck på flera språk. Även skolbarn och högskolestuderande letar efter information på nätet. Att ge information till dem förstärker ert varumärke och är värdefullt på lång sikt. Och det är angeläget att det är hos er de hittar informationen och inte hos er konkurrent!

Programmering för Internet?

Publicering på Internet fordrar även annat än förmåga att skriva. De här sidorna innehåller som "dragplåster" bilder och information om bildhantering. Att lägga upp så här många bilder med t ex Frontpage vore ett jättearbete och skulle kosta oss mycket tid när vi ville ändra något. Därför har vi skrivit egna program som skapar bildgallerierna. Från mycket enkla listor med filnamn och texter skapas automatiskt .html-filer som innehåller javascript-kod. Då blir alla länkar rätt och det är lätt att göra ändringar.
Denna teknik kan också användas för att lägga upp enklare produktkataloger!

Om våra tjänster

Vi sysslar yrkesmässigt med att skriva och sammanställa information. För oss är Internet delvis bara ett nytt medium för publicering av de texter och bilder som vi alltid har jobbat med. Lars-Åkes bakgrund som programmerare är en tillgång i arbetet med att bygga system på Internet.

Kontakta oss gärna för en diskussion av vad vi tillsammans med er skulle kunna göra för att era sidor på Internet verkligen ska bli ett säljande instrument för ert företag.Copyright © 2000, Cybis Elektronik & Data AB. www.cybis.se